Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Százmillióra bírságolták a Tigázt, a cég fellebbez

2016.08.26. 11:39 Módosítva: 2016-08-26 12:27:32

Százmillió forintra bírságolta a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt.-t a késedelmes fizetés esetén alkalmazott gyakorlata miatt a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) - írja az MTI a hivatal pénteki sajtótájékoztatója alapján. A cég fellebbez a döntés ellen.

Az már tegnap kiderült, hogy a cég rekordösszegű büntetésre számíthat, mert 31 ezer ügyféltől úgy követeltek 2 milliárd forintot késedelmes fizetésért, hogy ezt előre nem jelezték a sem a MEKH-nek, sem az ügyfeleknek. 

A pénzbírság mellett a MEKH kötelezte a szolgáltatót, hogy térítse vissza a már befizetett összegeket, illetőleg a még fennálló, de nem megfizetett követeléseket törölje. A szolgáltató mindezt nem hagyja annyiban, sajtótájékoztatójukon közölték, hogy ők a törvényi előírások szerint jártak el, ezért a határozat ellen keresetet nyújtanak be a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz. A Tigáz kérvényezi azt is a bíróságtól, hogy a bírósági határozat meghozataláig függessze fel a MEKH határozatban foglalt összes kötelezettség teljesítését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?