Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

22 ezer Volkswagen nem készült el időre a beszállítói vita miatt

2016.08.28. 12:47 Módosítva: 2016-08-28 12:47:52

A Volkswagen 22 ezer VW Golfot és Passatot nem tudott a terveknek megfelelően legyártani a beszállítói viták okozta alkatrészhiány miatt - írja az MTI a Welt am Sonntagra hivatkozva.

A VW wolfsburgi központi üzemében 10 ezer Golf és 12 ezer Passat nem készült el a tervezett időben. "Egy hetünkbe fog kerülni, mire behozzuk a lemaradást" - nyilatkozta a lapnak a VW egyik vezető munkatársa.

A vita abból fakadt, hogy a VW és a Prevent megállapodást kötött egy új üléshuzat kifejlesztéséről, de az autógyártó közben kiszállt a projektből, és nem tudtak megegyezni, hogy mennyi pénz jár a beszállítónak a már elvégzett munkákért. A cégcsoport ezért felfüggesztette a még érvényes beszállítói szerződések teljesítését.

A Volkswagen nem tett közzé hivatalos adatokat a beszállítói vita által okozott kárról, de szakértők több mint százmillió euróra teszik. A Volkswagen szerint a kötött új megállapodásnak köszönhetően hétfőtől minden a normális kerékvágásban halad tovább.