Elkapkodják a magyar buszokat

2016.08.30. 08:58

Két közbeszerzés eredményeképpen több mint 110 Credo buszt vesznek regionális közlekedési cégek a a győri székhelyű Kravtex-Kühne-csoporttól - írja a Magyar Idők.

A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. 52 magyar buszt vesz, a buszok közül Tolna megyébe 24, Baranya megyébe 16, Somogy megyébe 12 jármű kerül. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) pedig 61 buszt vesz, amiket Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye helyközi közlekedésében fognak használni.

A cikkből az is kiderül, hogy a másik jelentős hazai gyártó, az Evopro tulajdonolta Mabi-Bus is több közbeszerzésen indul. A cégről itt írtunk bővebben.

A tervek szerint még idén 6 elektromos midibuszt kap Nyíregyháza, erre már ki is írták a tendert, de a kormány nemrég a nemzeti buszstratégia keretében arról is határozott, hogy a Fejér megyei iparváros összes buszát elektromos meghajtásúra cserélik. Dunaújváros mellett Pécs is rendelhet harminc elektromos midi buszt. A lap cikke szerint szintén az Evopro nyerhet Zalaegerszegen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla