Csak minden tizedik munkavállaló tud külföldön nyaralni

2016.08.31. 13:06

A magyar munkavállalók több mint harmada sehova sem utazott nyáron, fele pedig belföldön töltötte a nyaralását. Külföldre tehát csak egy nagyon kis részük jutott el, azt pedig csupán 7 százalék engedhette meg magának, hogy egy hétnél többet pihenjen az ország határain kívül - derült ki a Profession.hu kutatásából.

A cég 1104 fő bevonásával készített felmérést. Ebből arra is fény derült, hogy sokan csak pár nap szabadságot vettek ki a nyáron, és a többség még nyaralás alatt is foglalkozik a munkával valamilyen szinten. Tizedük ráadásul rendszeresen, az elvégzendő feladat fontosságától függetlenül is melózik a nyaralásán.

A felmérés szerint leginkább az oktatásban és a vezető beosztásban dolgozók foghatók munkára a nyaralás alatt, és az is gyakori, hogy a szabadság miatt felgyülemlett munkát az állandó feladataik mellett kell feldolgozniuk.

Nagyon kevesen vannak azok, akik nem veszik fel a céges telefonokat a szabadságuk alatt, viszont a munkahelyi e-maileket minden második magyar olvasgatja szabadságon is. Azok is alig vannak, akik nem követik a híreket, bár napi rendszerességgel csak a nyaralók harmada olvas újságot.