Négy új járatot indít a Wizz Air Budapestről

2016.09.15. 12:13 Módosítva: 2016.09.16. 08:30

Négy új útvonalat indít budapesti bázisáról a Wizz Air egy új Airbus A321-es forgalomba állításával - írja az MTI Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatója alapján. 

Váradi tájékoztatása szerint jövő áprilistól Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme is elérhetővé válik Budapestről, miután megérkezik a tizenegyedik repülőgép is a budapesti bázisra. Emellett a légitársaság sűríti járatait Liverpoolba és Nizzába, heti kettő helyett három járat közlekedik majd.

Az új járatnyitásokkal Budapestről 55 útvonal lesz elérhető. A magyar légiközlekedési piacon a Wizz Airnek jelenleg 29,2 százalékos részesedése van. Váradi József az MTI kérdésére válaszolva elmondta, a Brexitnek egyelőre nem volt jelentős strukturális hatása, a kereslet továbbra is robosztus. Emellett a cég a felére, 15 százalékra csökkentette az angol járatokon a bővülési kilátásokat, és csak új járatokat nyitnak majd, plusz járatokat a meglévő útvonalakon nem állítanak be.

A Wizz Air ebben az évben eddig 21,5 millió utast szállított, jelenleg 72 repülőgép van a flottában és 2800 embert foglalkoztatnak. Budapestről eddig 2,5 millió utast szállítottak, 25 százalékkal többet és év végére 3,5 millió fölé várják a forgalmat.  • Tippek
  • Bankszámla