Folytatódik a budapesti olimpia körüli pénzszórás

2016.09.21. 07:58

Az eddig elköltött közel 7 milliárd forint után további állami pénzek jutnak a megálmodott budapesti játékokra - derül ki egy kedden megjelent közbeszerzési hirdetményből, amelyet a Magyar Nemzet szúrt ki.

A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. hirdetménye szerint a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért kommunikációs kampány 2017. évi stratégiájának kialakításáért, rendezvények megvalósításáért, kommunikációs kampány megtervezéséért és lebonyolításáért lehet pályázni.

Ezt a közbeszerzést egyszer már kiírta a szervezet az idei évre is. A pályázatot augusztusban nyerte el két cég, a Media Insight Médiaügynökség Kft. és a Ferencváros labdarúgócsapata vezérigazgatójának, Orosz Pálnak a cége, a Humán Telex Reklám Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Akkor 900 millió forint keretösszegről szólt a szerződés, négy és fél hónapra. Ebből következtetve ugyanez a pályázat tizenkét hónapra számolva jövőre akár 2,5 milliárd forint is lehet.

Az eddig elköltött pénzek közül egyébként a legnagyobb tételt, 5,1 milliárdot a szakmai tanácsadás jelentette, amelyet a PricewaterhouseCoopersnek fizetett ki az állam. Ezenkívül cégjogi tanácsadásra 100 millió forintért szerződtek a Siegler Ügyvédi Irodával, és 7,6 millióra a Habony Árpád üzlettársának tulajdonában lévő Médianéző Kft.-vel sajtófigyelésre. Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba cégének is jutott egy 360 millió forintos megbízás, médiakampány és rendezvények szervezése feladatkörökben.   • Hírek
  • Árfolyam