3 éve pénzeli Leisztingeréket az Eximbank

2016.09.22. 15:51

A korábban inkább az MSZP közelében működő Leisztinger Tamás milliárdos cégét, a Hunguest Hotelst már 2013 óta pénzeli az Eximbank, derül ki a közleményükből.  

Most el akarja adni egy másik igen gazdag embernek, a Válasz.hu szerint a Mészáros Lőrinc és Medgyessy Péter környékén is előkerülő Jászai Gellértnek. Szintén szerintük összesen 25 milliárdos Eximbank és Erste hitelből fog menni a felvásárlás, Leisztingerék viszont most azt mondják, hogy az összeg kevesebb, de nem mondják el, pontosan mennyi.  Illetve, hogy az csak a korábbi, 2013 óta kapott részben állami hitelek megújítása.

A legviccesebb talán az, ahogy megpróbálják megérvelni, hogy igenis jogos az Eximbankos állami hitel náluk, hiszen "a vállalat árbevételének jelentős hányada exporttevékenységből származik". Az Eximbankot ugyanis sokat kritizálták amiatt, hogy exportképes magyar vállalatok átgondolt segítése helyett ingatlanfejlesztésre vagy tévévásárlásra ad óriási összegeket egyes kiemelten szerencsés szereplőknek. Nos, a Hunguest Hotelsnek éppenséggel szállodái  vannak, 16 belföldön, és 3 külföldön, ami szintén lehet mondani, hogy nem tipikusan állami hitelre szoruló exporttevékenység.