Vajna Tímea üzletasszonyként a filmalapos támogatásokra utazik

2016.09.23. 11:19 Módosítva: 2016.09.23. 11:22

Vajna Tímea üzletasszonyi tevékenységének eddigi eredményeiről közölt összegzőcikket az Átlátszó a cégeinek beszámolói alapján. A beszámolók leadásának határideje május, de a teljes képet csak most lehetett összerakni, mivel Andy Vajna feleségének egyik vállalkozása csak szeptember 14-én adta le a papírokat. Az eredmények alapján Vajnáné egyelőre nem kifejezetten sikeres az üzleti világban, de a Filmalap által támogatott produkciókban már sikerrel működik közre. 

Vajna Tímea egyik cége, a Mr. Funk Vendéglátó Kft. fánkot és bagelt árul az Arany János utcában, a céginformációs rendszer szerit itt ő maga az egyik ügyvezető. Ezt csak tavaly hozták létre, így teljesítményéről még nincs értékelhető adat. A Vajna házaspár másik cégükön, a Beauty Enterprises Kft.-n keresztül tulajdonolja, ezzel a vállalkozással szervezik a Miss Universe Hungary szépségversenyt. A Beauty Enterprises 2014-ben 13,6 millió forintot, 2015-ben 63 millió forint nettó árbevételt ért el, de még így is veszteséges maradt: két éve mínusz 73,1 millió, tavaly pedig mínusz 21 millió forint lett az adózott eredménye.

Szintén veszteséget termelt – adózott eredménye és mérleg szerinti eredménye 181 milliós árbevétel mellett mínusz 70,2 millió forint lett – a gyémántkereskedelemmel foglalkozó Dorottya Diamond Palace Kft., amelynek éves beszámolóját jóval a május végi határidőn túl, csak szeptember 14-én készítették el. 

Vajna Tímea a modell, - hosztesz - és statisztabizniszbe is belevágott. Erre létrehozott cége, a Universe Management Kft. szintén nagyon fiatal, így az eredményei még nem teljes évet tükröznek - 2015-ben 11 milliós árbevétel mellett 1,8 milliós pluszban zárt -, azt azonban már lehet tudni, hogy államilag támogatott filmes projekteknél számítanak rá: a Universe Management szervezett statisztákat az Andy Vajna vezette Filmalaptól 897 milliót nyert Budapest noir című, illetve az egymilliárdot nyert Pappa Pia című készülő filmekhez. Utóbbi miatt a Jobbik közérdekű adatigénylést nyújtott be a Filmalaphoz.