Garancsi hotelje is kapott hitelt az Eximbanktól

2016.09.28. 15:35

Annak ellenére, hogy az állami tulajdonú, az EU szerint "foglyul ejtett pénzintézetnek" tartott Eximbank elvileg azért létezik, hogy exportáló magyar vállalkozásoknak adjon hitelt, a Külügyminisztérium alá tartozó bank már többször adott pénzt a kormánnyal jóban lévő nagyvállalkozók nagyon is belföldi projektjeire. Most a Válasz.hu szerint Andy Vajna tévévásárlása és Garancsi István Kopaszi-gáti ingatlanberuházása vagy a Hunguest hotellánc megvásárlása után még egy ilyen projektet támogatott egy nagyobb hitellel a bank:

a Clark Ádám téren épülő Hotel Clark beruházást, ami 7,5 millió eurós, vagyis 2,3 milliárd forintos hitelt kapott. 

A hotelt Garancsi cége, a Market Építő Zrt. kivitelezi, a "versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt” viszont nem a Market, hanem az építtető Unione Clark Ingatlanhasznosító Kft. kapta az Eximtől. Ez a cég  részben Scheer Sándor tulajdona, aki a Market Építőben is tulajdonos. 

A hitelt még augusztus 31-én folyósította az Eximbank a Scheer cégének a 4050 négyzetméteres, 86 szobás, a háromemeletes mélygarázzsal együtt összesen 11 szintes szálloda megépítéséhez.   • Hírek
  • Hírek