A hülyéket, a lustákat, a félénkeket és a tájékozatlanokat blokkolná csak a NAV

2016.09.28. 08:22

Andy Vajna online kaszinója mindjárt indul, és a kormány mindent megtesz, hogy hozzá terelje a magyar szerencsejátékosok pénzét. Ehhez elfogadtak nemrég egy nap alatt gyorsan egy újabb sereg szigorítást, hogy a neten is csak a két magyar engedélyezett kormányközeli vállalkozóhoz Vajnához és esetleg Szima Gáborhoz futhasson be minden pénz.

Ennek része nem csak az, hogy egy sereg személyes adatot lekérhetnének a játékosokról az állami adatbázisokból, hanem például a banki átutalásokat is blokkolnák a külföldi oldalakról.

Igen ám, de ez rögtön ott elbukik, ha valaki egy biztonságosabb közvetítőrendszerrel, mondjuk PayPallel intézi a fogadási vagy más szerencsejátékos számláit. Tállai NAV-elnök adatai szerint viszont a magyar szerencsejátékosok "99 százaléka" nem ilyen. 

Ezt erősítette meg a Népszabadságnak egy külföldi oldal üzemeltetője is, szerinte így a játékosaik nagy többsége tényleg a Vajnáéknál fog landolni, csak a profik használnak bármi eltérőt a sima folyószámláról való utaláshoz képest. A többiek nem fognak tudni vagy akarni semmi kicsit is bonyolultabbat használni. Ez életszerűnek is hangzik, ha például figyelembe vesszük mondjuk azonos sportfogadásnál a külföldi oldalakhoz képest jellemzően jóval rosszabb feltételeket kínáló Szerencsejáték Zrt-s Tippmix hazai sikerét.

Mivel a bírságot is megemelték a tiltott külföldi cégnél való szerencsejáték után, ezért a piaci szereplők is arra számítanak, hogy a játékosaik meg is fognak ijedni. A lap szerint az online szerencsejáték éves forgalma 60 milliárd forint körül lehet nálunk.