250 millióval támogatja a győri egyetem új doktori képzését az MNB alapítványa

2016.09.29. 07:37

Gyakorlatorientált, speciális angol nyelvű doktori képzés indult a győri Széchenyi István Egyetemen a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány támogatásával - közölte Dubéczi Zoltán, a jegybank oktatási igazgatója az MTI-vel.

Az egyetemen indult Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola három részre tagolódik: regionális gazdasági, menedzsment és transzdiszciplináris (több tudományt érintő) területre. A kifejezetten gyakorlatorientált doktori képzésben 24 doktorandusz hallgató kezdte meg tanulmányait.

A Magyar Nemzeti Bank és a győri Széchenyi István Egyetem megállapodása alapján létrejött képzést a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány 247 millió forinttal támogatja, ebből mintegy 70 millió forintot fordítanak a hallgatók ösztöndíjára. A fennmaradó összeget az oktatók díjazására, tananyagfejlesztésre, konferencia-szervezésre, kutatási publikációkra különítik el. Az egyetem kutatói és oktatói mellett számos külföldi, nemzetközileg elismert professzori kör is részt vesz a képzésben.

Dubéczi Zoltán azt mondta, nem egyetemi-oktatói utánpótlás nevelése a cél, hanem az a koncepció, hogy a gyakorlati életben már bizonyított, és már szakmai tapasztalattal bíró szakembereknek adjanak többlettudást és lehetőséget a PhD-cím elnyerésére.