Endre, Elek
16 °C
28 °C

Megvették a Hunguest Hotelst

2016.10.03. 21:06

A Jászai Gellért fémjelezte Konzum érdekeltségei megvásárolták a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt.-t. A Konzum a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn tette közzé, hogy a 90 százalékos tulajdonában álló KZBF Invest Vagyonkezelő Kft. megvásárolta a 12,48 milliárd forint jegyzett tőkéjű Hunguest 32,059 százaléknyi részvénycsomagját a Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Révai Print Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.-től.

Továbbá a Konzum Nyrt. közvetlen és közvetett módon 30 százalékos tulajdonában álló Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Konzum PE Magántőkealap a tulajdonában álló gazdasági társaságokon keresztül közvetett módon  megszerezte  a Hunguest részvényeinek 67,896 százalékát. Közölték azt is, hogy a KZBF Invest Vagyonkezelő Kft. megszerezte az 543 millió forint jegyzett tőkéjű Legatum ’95 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 40 százalékos üzletrészét.

Jászai a vásárláshoz jelentős hitelt kapott az Eximbanktól, a hitelt ugyanaz az ügyvédi iroda intézte, mint Andy Vajna számára a TV2 megvételét. Sajtóhírek szerint Jászai közel áll Mészáros Lőrinchez, bár korábban a túloldalon, például Medgyessy Péter környékén is előkerült.