Árpád
-2 °C
3 °C

Nem kell a friss házasoknak az adókedvezmény

2016.10.04. 14:07

Bár 2015 óta az első házasoknak 24 hónapig jár állami nászajándékként havi 5000 forint adókedvezmény, ezt az erre jogosult ifjú párok közül csak viszonylag kevesen veszik igénybe. A Portfolio a KSH adataira hivatkozva azt írja, hogy bár 2016 első hat hónapjában megközelítőleg  29 ezer házasságkötés volt az országban, az első házasoknak járó kedvezményt - ami olyan pároknak jár, ahol legalább az egyik félnek ez az első házassága - júniusban csak 17 ezren vették igénybe. Ebben a számban pedig már benne vannak a tavalyi házasságkötők is az ideiek mellett. 

Pedig az érintetteknek csak annyit kell tenniük, hogy a munkáltatójuknak leadnak egy ún. adóelőleg-nyilatkozatot, amely tartalmazza, hogy kedvezményt melyikük veszi igénybe, vagy, megosztják-e az összeget. Az adóelőleg-nyilatkozatot a NAV oldaláról lehet letölteni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?