Nem kapnak német támogatást az uniós migránsok

2016.10.07. 12:42

Németországban a belügy szigorítaná a szociális támogaátsokat, írja az MTI. Azt szeretnék megakadályozni, hogy az uniós migránsok a várható támogatásokért vándoroljanak továbbra is hozzájuk. Ezért munkaviszonyhoz, korábbi tartósabb munkaviszonyhoz kötnék szociális ellátásokat. 

Ez egyébként elég magától értetődő is: ha tényleg biztosításként tekintünk általában a társadalombiztosításra, akkor ott a korábbi befizetéseinkből kaphatunk vissza, ha adott problémák kerülnek elő az ember életében. Az már többek közt a magyar kormányoknak is  a fölényeskedése, hogy erre a visszajuttatásra gyakran szeretnek valamiféle kegyként, segélyként hivatkozni, holott nem erről van szó.

Németországra visszatérve a belügy koncepciója már áprilisban elkészült, amivel leginkább azért akarnak fellépni, hogy ha mondjuk egy magyar kivándorol hozzájuk, akkor fél év után ne legyen még jogosult az értékesebb német szociális juttatásokra. Az új tervezet szerint öt évig kéne normálisan, extra állami támogatás nélkül élni ott ahhoz, hogy jogosult legyen egy uniós migráns a helyi szociális támogatásokra.