Matolcsy már 2010-ben ott volt barátnője diplomaosztóján

2016.10.08. 09:39 Módosítva: 2016.10.08. 16:45

Matolcsy György 2010-ben ott volt mostani barátnője, Vajda Zita diplomaosztó ünnepségén, és nem a Szegedi Tudományegyetem meghívására – írta a Népszabadság.

A lap egy fotót közölt a 2010. július 3-i eseményről, amelyen az akkor nemzetgazdasági miniszterként szolgáló Matolcsy nem a diplomaosztó asztalnál, hanem hátsóbb sorok egyikében, a rokonok és ismerősök soraiban áll. 

Vajda Zita a diplomaosztó előtt két nappal, 2010. július 1-jén lett az Nemzetgazdasági Minisztérium alkalmazottja. 

A Népszabadság megkérdezte az esetről a Szegedi Tudományegyetemet, ahol azt mondták nekik, nincs nyoma annak a hivatalos iratokban, hogy meghívták volna Matolcsyt, illetve köszöntötték volna. A jegybank nem reagált a lap kérdésére.

A kép azért lehet érdekes, mert nem tudni, hogy Matolcsy és Vajda Zita mennyi ideje vannak együtt. Ez abból a szempontból érdekes, hogy Vajda Matolcsyval való ismeretsége miatt került-e az NGM-be, majd onnan Matolcsyval együtt a jegybankba, vagy sem. 

Ő korábban egy interjúban azt hangoztatta, hogy kizárólag szakmai kvalitásai miatt dolgozik a pasija által irányított szervezetekben, ahonnan milliós fizetéseket visz haza.   

Olvasónk szerint köszöntötték Matolcsyt

Egy olvasónk azt írta, nem igaz, hogy nem köszöntötték Matolcsyt a diplomaosztón. Ő is aztnap kapta diplomáját, és szerinte többen is emlékeznek akkori végzős társaival arra, hogy az átadón megemlíttték, hogy jelen van a nemzetgazdasági miniszter. 

 Mindazonáltal a Népszabadság fotója semmit nem bizonyít a Matolcsy válásához vezető románc kezdetéről, hiszen önmagában az, hogy az akkori nemzetgazdasági miniszter ott volt egy gazdasági kar diplomaosztó ünnepségén, ahol sok száz diákot avattak fel, még nem jelent közelebbit kettejük kapcsolatáról.