Auguszta
-4 °C
2 °C

Már októberben Duna House-részvényes lehet

2016.10.12. 09:00

Ha a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyja, akkor már akár októberben lehet majd jegyezni a Duna House Holding részvényeit - értesült a Világgazdaság.

A lap információ szerint alighogy lezárult az Alteo nyilvános részvénykibocsátása, hamarosan kezdődhet a Duna House Holdingé. A DH nem csupán forrásbevonás céljával szeretne megjelenni a Budapesti Értéktőzsdén - közölte a társaság két vezérigazgatója, Doron és Guy Dymschiz. Legalább ennyire fontosnak tartják, hogy tőzsdei cégként jobb helyzetben lennének, komolyabban vennék őket üzleti partnereik és ügyfeleik, mivel átláthatóbbá válnának, és anyagi lehetőségeik is növekednének.

A DH részvényeinek elsődleges forgalmazója a Concorde Értékpapír Zrt. lehet, mellette jó eséllyel az Erste, a Raiffeisen, az MKB és az Equilor Befektetési Zrt.-nél jegyezhetik majd a papírokat magánszemélyek. A gazdasági lap szerint vélhetően már a részvénykibocsátást szem előtt tartva hatalmazta fel a DH szeptember közepén tartott közgyűlése az igazgatóságot, hogy legkésőbb december 31-ig felemelhesse a cég tőkéjét, legfeljebb 1,5 milliárd forinttal.