Zelma, Rajmund
-3 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

12 milliárdért épít magának egyetemet Matolcsy

2016.10.13. 12:12

Kiírták a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által létrehozandó Pallasz Athéné Egyetem campusának építésére vonatkozó közbeszerzési kiírást; az erről szóló közlemény szerint több mint 12 milliárd forintot terveznek költeni Matolcsy György egyetemére.

A közbeszerzést az MNB-alapítványok által létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. (KEDO Zrt.) írta ki. Az 5,5 hektáros fejlesztési terület átadása, a nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatását követően, 2017. januárjában várható az MTI híre szerint.

A leendő egyetem oktatási programjáról még nem tudni részleteket, de sokat sejtető az a néhány nappal ezelőtt az egyik MNB-alapítvány kuratóriumi tagjának korábbi kijelentése, miszerint az egyetemeken azt kell oktatni, és a társadalommal is el kell fogadtatni, amit ő és Matolcsy gondol a világról, mert csak így nyerhet a Fidesz 2018-ban.

A közlemény szerint a Kecskeméten, az egykori kórház területén több mint 12 milliárd forintos felsőoktatási projekt kezdődik. Ebből 2018 tavaszára a Gazdaságtudományi Karnak is helyet adó, új campus komplexummal bővül a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem.

A KEDO vezérigazgatója a Matolcsy rokonságához tartozó Szemerey Szabolcs, aki több mint hat éve a Kecskeméti Főiskola oktatója, 2011-től részt vesz a főiskola duális képzésének elindításában, a vállalatokkal és intézményekkel történő kapcsolattartásban. A társaság igazgatóságának elnöke pedig Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora, aki két MNB-alapítvány – a Pallas Athéné Domus Mentis és a Pallas Athéné Domus Concordiae – kuratóriumának is a tagja.