Egy volt Quaestor-vezért is megtámogatnak néhány belvárosi ingatlannal

2016.10.13. 11:12

Helyesbítés: Ez a Varga János nem az a Varga János

A cég a 444 cikkének megjelenése után közölte, a VIM-MOBIL Kft-nek Varga János nevezetű egyén soha nem volt tulajdonosa. A VIM-MOBIL Kft-nek 2014-ig dr. Varga János ügyvéd (született: 1961., anyja neve: Varga Erzsébet) volt a közvetett tulajdonosa, amely személy soha nem volt a Quaestor, a Carion, a Core Ventures (jelenleg Carion Ventures), Devilsoft Kft. cégeknek sem tulajdonosa, sem vezetője. A cikkben Varga Jánosként megnevezett személy (aki 1972-ben született, anyja neve Szabó Piroska Sára) a VIM-MOBIL Kft-vel és annak tulajdonosaival soha, semmilyen üzleti kapcsolatban nem állt.

Miközben éppen folyik a milliárdokat elsikkasztó bukott Quaestor-vezér, Tarsoly Csaba tárgyalása, a 444.hu fényt derített rá, hogy a brókercégnek álcázott piramisjáték egyes vezetői elég olcsón megúszták a dolgot. Olyannyira, hogy a cég egyik volt vezére éppen most készül jelentős hasznot húzni az V. kerület legalábbis megkérdőjelezhető gazdaságosságú ingatlaneladásainak újabb felvonásából.

Miután ugyanis a rendőrség megszüntette a nyomozást az amúgy elég furcsa ügyben, a belvárosi önkormányzat úgy döntött, itt az ideje eladni újabb 12 ingatlant. Az önkormányzat képviselő-testületének október 13-i ülésére benyújtott T-181/2016 számú előterjesztésbe foglalt határozati javaslat alapján ebből hármat a Vim-Mobil Ingatlanforgalmazó Kft. vásárolhat meg nagyon is jutányos áron, ha a testület megszavazza ezt.

Ez a cég áttételesen Varga Jánosnak a tulajdona, ő pedig közel 20 évig töltött be különböző pozíciókat a Quaestorban, a cég tavalyi márciusi csődjekor éppen a Quaestor kockázati tőkealapjának vezetője volt.

A Queastor-csőd óta Varga a Carion Holding több társaságának is igazgatósági tagja. Ez a holding pedig jó néhány ügyben előkerült Rogán Antal volt kerületében, de az azóta propagandaminiszterré avanzsált expolgármester még külön törvényt is írt a cégre.

A határozati javaslat alapján a Vim-Mobil most

  • 161 487 200 forintért, 257 ezer forintos négyzetméteráron a József nádor tér 10 szám alatti házban egy 628 négyzetméteres ingatlanhoz (innen akarják kilakoltatni a női átmeneti szállót, ami miatt korábban tiltakozások is voltak).
  • 13 552 000 forintért, 315 ezer forintos négyzetméteráron a Károlyi Mihály u. 17 szám alatti házban egy 43 négyzetméteres ingatlanhoz;
  • 6 006 000 forintért, 273 ezer forintos négyzetméteráron a Ferenciek tere 2. szám alatti házban egy 22 négyzetméteres ingatlanhoz

juthat hozzá.

De nem ő az egyetlen, aki megint nagyot kaszálhat az ingatlanügyeken, az orosz Szberbank például 207 ezer forintos négyzetméteráron vehet meg egy ingatlant az Egyetem téren, Budapest egyik legfrekventáltabb helyén, de a Collina DM Kft. az Alkotmány utcában még ennél is jobb, 190 ezres négyzetméteráron szerezhet üzlethelyiséget.

Ezek nevetségesen alacsony árak, bár a V. kerületi önkormányzat már korábban is adott el ilyen jutányosan ingatlanokat, ha elég közeli emberek voltak a vevők.