Megjött a mentőötlet a magáncsődhöz

2016.10.13. 08:41

Elképesztően bonyolultra és nehezen használhatóra sikerült 2015-ben a magáncsőd magyarországi szabályozása, ezért eddig botrányosan nagy bukta volt a program. A nagy dérrel-dúrral valamiért 627 millióból előkészített programra az MNB és az NGM 20-25 ezer embert várt, de nem jelentkeztek annyian. Télig 51 darab jelentkező volt a programra, idén májusig 385.

A kormányközeli Magyar Idők ezen gúnyolódhatott, amikor tegnap "Folyamatos az érdeklődés a családi csődvédelem iránt" címmel beszámolt a legfrissebb helyzetről, ami szerint május óta újabb 126 elindult eljárást talált az igazságügyi minisztérium.

A sok kudarcra Harrach Péternek mostanra lett válasza, ő az MTI szerint elmondta, hogy egyszerűbb lesz valamikortól a jelentkezési űrlap. Még nem tudják, hogy pontosan mikortól, talán ősztől, talán téltől. Illetve kiterjesztenék 2-60 milliós adósságú, három hónapja nem fizetőkre is. A tervek már teljesen kész vannak Harrach szerint, szóval más miatt nem tudni, hogy mikor vezetik be az új ötleteket.