Fizetne az állam az online pénztárgépekért

2016.10.14. 08:24

Annyira szeretné a kormány, hogy januárra a masszőröknek, autószerelőknek, taxisoknak és hasonló vállalkozásoknak is legyen a NAV-hoz bekötött pénztárgépük, hogy kifizeti a gépek árának a felét, ha időre megveszik és beüzemelik azt a vállalkozók - írja a Világgazdaság. Az NGM egy olyan rendeletről egyeztet, amely 50 ezer forint támogatást kínálna, ami az újfajta kasszák árának úgy 40-55 százalékát teszi ki, hogy pontosan mennyit, az a pénztárgép típusától is függ.

A támogatás viszont csak azokért a gépekért járna, amelyek megfelelnek a NAV és az NGM új előírásainak, például a taxisoknál van benne GPS, a többinél pedig megszemélyesíthető a gép, vagyis az egyik boltos át tudja adni a másiknak úgy, hogy erről a NAV is tudjon. Ilyen gépei pedig jelenleg egyetlen cégnek, az LA Pénztárgép kft-nek vannak, vagyis 

az állami támogatás egyelőre egy pénztárgépes céget segít.

A lapnak nyilatkozott a cég vezetője, aki szerint nem sokáig lesznek egyeduralkodók a piacon, mert több másik cég pénztárgépe is engedélyezésre vár. Aki viszont már most be akarja szerezni az új kasszát, hogy biztos jusson neki állami segítség, az csak az LA gépeiből válogathat.