Megszűnt az MNB kedvenc sümegi jövőegyeteme

2016.10.28. 08:24

Törölte tíz napja a sümegi kamuegyetem működési engedélyét az Oktatási Hivatal, de csak azért, mert a John Henry Newman Oktatási Központ nem fizetett ki 9 milliót a helyi önkormányzatnak, írja az MTI. Igazából úgy tűnik, hogy már nyár óta próbál kifarolni az önkormányzat a bizarr projektből, amikor feljelentést tettek sikkasztás miatt, és kijelentették, hogy ők nem tulajdonosok a "jövőegyetemben", csak partnerek.

Az eleve kiugróan gyanús képzésről itt olvashat bővebben, a környékén nem csak évtizedes gyakorlatú svindlis áldoktor ügyködött, de például maga Őfényessége, I. Ankh, a bőrgyárból.

A rossz viccnek tűnő tervezett diplomagyárat főleg az MNB-alapítványok pénzéből tudták nagyra fújni, szeptembertől gazdálkodás és menedzsmentet, illetve kereskedelmet és marketinget tanítottak volna, valamiféle vadkeresztény alapon.  De Végh László, Sümeg fideszes polgármestere is nagyon várta, hogy "mini-Oxfordot" csináljanak a csalók a városából, ehhez megkínálta őket két szép épülettel is. 

A Magyar Narancs információi szerint egyébként mielőtt kikötöttek Sümegen, a jövőegyetemesek már bepróbálkoztak Vácon, Kaposváron és Pécsen is némi támogatásért, de mindenhonnan elhajtották őket, mert nem tűntek elég kompetensnek a városvezetők számára.