Vilma
3 °C
11 °C

Nagy pálinkaperpatvar: a Nébih szerint igenis rossz a Panyolai ágyas szilvája

2016.11.03. 12:23 Módosítva: 2016.11.03. 12:26

A laboratóriumi eredmény szerint a Tesco által szerdán visszahívott Szatmári ágyas szilvapálinkának súlyos íz és illathibája van, a termék visszahívása a "nem megfelelőség" miatt történt - mondta Horváthné Sélley Erzsébet, a Vas Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági, növény- és talajvédelmi főosztályának vezetője csütörtökön az MTI érdeklődésére. 

Sélley elmondta, a pálinka ellenőrzése az éves monitoring terv alapján, szúrópróbaszerű ellenőrzés során történt, az érzékszervi vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal akkreditált budapesti laboratóriuma végezte, és nem a termék lejáratása volt a cél. Az eredmény alapján született határozattal szemben a terméket előállító társaság szerdai határidővel fellebbezést nyújthatott be.

Szerdán a Tesco honlapján tette közzé, hogy kivonja a forgalomból a Panyolai Szilvórium Zrt. 0,5 literes kiszerelésű Szatmári ágyas szilvapálinkáját. Az áruházlánc a Vas Megyei Kormányhivatal főosztályának határozata alapján kezdeményezte és hajtotta végre a termék visszahívását, mert a termékkel kapcsolatban minőségbeli problémát tapasztaltak érzékszervi vizsgálat során. A pálinkát gyártó társaság ugyanakkor később közleményt adott ki, amelyben a kiélezett piaci időszak miatt indult lejáratókampányt emlegettek, és állították, az ágyas szilva minősége megfelelő.