Emberre támad a Samsung mosógépe is

2016.11.04. 14:56

Nagyon sok, 2,8 millió mosógépet kell visszahívnia a Samsungnak az USA-ban, mert igen veszélyesek, jelentette a Reuters. A felültöltős mosógépek ugyanis néha kilövik a tetejüket, ami eddig okozott már állkapocscsont-törést, vállsérülést és sok egyéb sérülést is. Több károsult már be is perelte a céget, akiknek "felrobbant" a mosógépük. Eddig 733 bejelentés érkezett, és kilenc sérülésről tudnak. 

A gyártó 34 mosógéptípusa érintett, amiket 2011 márciusától mostanáig gyártottak, itt megnézheti a listájukat. Ha véletlenül Önhöz is került egy ilyen, akkor ne használja, hanem lépjen kapcsolatba a gyártóval, ugyanis egyes rögzítőalkatrészek hibásak.

A Samsung az elmúlt években felpörgethette az emberre is veszélyes elektronikai cikkei gyártását legutóbb a csúcstelefonjuk hajlamos volt spontán felrobbanni vagy kigyulladni. Komoly visszaesést is szenvedett ettől a korábban felívelőben lévő cég, ahol nem csak a mérnökök hibáztak, hanem igen jelentős részben a vezetőség is. A zászlóshajónak szánt, erősen veszélyes telefont előbb robbanásveszély miatt visszahívták és kicserélték, aztán még egyszer visszahívták, végül teljesen beszántották.

Frissítés: A Samsung magyarországi része a cikk megjelenése után közölte, hogy tudnak a problémáról, viszont mindez az Észak-Amerikán kívül értékesített felültöltős mosógépeket nem érinti.