Szerződést bontott Orbán körözött szomszédjával a nemzeti kereskedőház

2016.11.13. 10:07 Módosítva: 2016.11.13. 10:12

Nem dolgozik tovább a Magyar Nemzeti Kereskedőház azzal a céggel, amely Orbán Viktor újdonsült szomszédjához, a 25 éve körözött Ghaith Pharaonhoz köthető – tudta meg az RTL Híradó. Pharaon az Egyesült Államokban akár 30 év börtönbüntetésre is számíthat.

A híradó riportja szerint a szétválásról azután döntöttek, hogy kiderült: egy Pharaonhoz köthető cég Orbán Viktor szomszédságában vett villát. A Külgazdaság- és Külügyminisztérium tulajdonában lévő állami cégnél azt mondták a csatornának, a botránynak nincs köze a szétváláshoz.

Az FBI által is körözött szaúdi üzletember vállalkozásának, a Pharaon-Gamma Kft.-nek közös vállalkozása van a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel, az élelmiszeripari Prominence Food Zrt. A kereskedőház tájékoztatása szerint a közös vállalkozás még nem működött, eddig az üzleti stratégiáikat egyeztették, ez az egyeztetés azonban eredménytelenül zárult. Ezért döntöttek úgy, hogy a jövőben nem dolgoznak együtt. Arról hogy melyik fél viszi tovább az eddigi közös céget, egyelőre nem született döntés.

Pharaon korábban Oszama bin Ladennel is üzletelt, de valahogy ez sem tántorította el attól a kereskedőházát, se Orbán vejét, hogy vele üzleteljen, és valahogy Mészáros Lőrincet is pont Pharaon mellé sodorta a tenger egy adriai luxushajókázás során. Hogy az FBI-körözés ellenére hogy juthatott be az országba és vehetett házat Orbán telke mellett, arról össze-vissza beszélnek a magyar hatóságok.

Nem a Pharaonnal kötött, majd felbontott szerződés az első érdekes üzlete a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak, ahogy korábban megírtunk, Orbán Viktor rokonsága is előkerül a milliárdokkal kitömött állami cég zsíros üzletei között, de nem ők az egyetlen kormányközeli kedvezményezettejei az állami cég éves szinten 6 milliárdos pénzszórásának.