Nyomoz az ügyészség az orosz pilótajáték után

2016.11.15. 11:40

Piramisjáték szervezésének bűntette miatt nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség a Kairos nevű MLM-cég ügyében Tényi István hobbifeljelentő  beadványa nyomán. Ha érdekli az ügy, itt olvashat utána alaposabban

A magát a legstabilabb, legmegbízhatóbb és legjövedelmezőbb cégnek beállító, orosz hátterű Kairosnál elvileg azzal keresheti magát stabilan dúsgazdaggá az ember, hogy tárhelyet adhatnak bérbe a befizetők, ami után havonta pénzt kapnak majd. Ezzel éves szinten két és félszeres hozamot ígér a Kairos.

A valóságban viszont ez egy sima pilótajáték, amiben olyan hozamot kínálnak a 35–760 ezer forintot befizető emberek, amit egy ilyen szolgáltatás soha nem termelne ki (azt, hogy nem is termeli, jelzi: a Kairos mindenkit arra buzdít, még vonjon be embereket a hálózatba).

Hogy eddig hányan szállhattak be Magyarországon a Kairosba, nem tudni, de mivel a cég már legalább egy éve hirdeti itthon a szolgáltatását, minimum ezres nagyságrendű befizetőre lehet számítani. Azzal, hogyha a nyomozás eredményeként bezárják a hálózatot, minimalizálhatók a károk. Viszont továbbra is számítani lehet arra, hogy a Kairoshoz hasonló átverős ötletek felbukkannak majd a későbbiekben is.