Már Magyarországra is ingyen szállít az Amazon

GettyImages-499278390
2016.11.16. 17:10

Mostantól a magyarok is ingyen rendelhetnek az Amazonról a cég karácsonyi ajándékaként – írja a Forbes.hu.

Fontos, hogy nem az Amazon.comról, hanem az amerikai online áruház német aloldaláról, az Amazon.de webcímről kell rendelni. Ez minden bizonnyal azért van így, mert utóbbi az Európai Unión belüli piac, így pedig az onnan küldött csomagok vámmentesek, ellentétben az Egyesült Államokból érkező árukkal.

A másik megkötés, hogy természetesen az ingyenes rendelésnek van értékhatára, egészen pontosan 39 euró felett kell vásárolni hozzá. Ha így teszünk, akkor viszont a rendszer azonnal felkínálja az ingyenes kiszállítást. A cég erről levélben tájékoztatta ügyfeleit – a hír elérhető már a világ egyik legnagyobb online kiskereskedelmi cégének oldalán is.

A tájékoztatóból pedig az is kiderül, hogy a Magyarországra szállítandó termékekre (betartva a vonatkozó jogszabályokat) a magyar áfát számolja az Amazon. Ez azt is jelenti, hogy ahhoz, hogy a termékek végső, magyarországi árát lássuk, be kell jelentkeznünk, és be kell állítanunk magyarországi címünket a német aloldalon.

A második leggazdagabb amerikai, Jeff Bezos cége a fenti kondíciók mellett ingyen szállít ki mostantól Szlovákiában, Csehországban, Dániában és Finnországban is.