Újra zárolta a NAV Gattyán vagyonát

2016.11.16. 20:28

Néhány hónappal a zárolás feloldása után a Nemzeti Adó- és Vámhatóság nemrég újból zárolta Gattyán György összes hazai érdekeltségét. A NAV a Napi. hu kérdésére nem árulta el, hogy mi volt a zárolás oka, de nem tagadták a zárolás tényét. Nyáron a NAV 50-60 milliárd forintot zárolt, most nem lehet tudni, hogy mennyi pénzről van szó.

Júniusban a magyar bíróság Gattyánnak adott igazat az elmúlt évek legnagyobb adóperében. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi bíróság jogerős határozatában kimondta, hogy a milliárdos cégei nem sértettek adójogszabályt, így az adóhatóság vagyonzárának fenntartása sem indokolt. Ezt követően a NAV levette az inkasszót Gattyán György magyarországi vagyontárgyairól és ingatlanjairól.

A per röviden  arról szólt, hogy vajon áfát csalt-e a Docler Holdinghoz tartozó WebMindLicenses Kft. (WML) azzal, hogy egy portugál cégnek adta licencszerződéssel a LiveJasmin, a világ egyik legnépszerűbb erotikus weboldalának a know-how-ját és üzemeltetését. A weboldalt, amit Gattyán cége hozott létre és üzemeltetett egy darabig, 2009-től egy portugál cég, a Lalib üzemeltette, miközben alvállalkozóként több Docler-cég dolgozott az oldalon, a fejlesztéstől az ügyfélszolgálatig. A perről és az előzményeiről itt írtunk részletesebben.