Undorító pékséget zárt be a Nébih

2016.11.23. 09:10 Módosítva: 2016.11.23. 10:58

Egy budapesti, IX. kerületi pékségben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az üzemben súlyos higiéniai problémákat, rovarokkal szennyezett alapanyagokat és félkész termékeket is találtak az ellenőrök. Az akció során 34 tétel, több mint 500 kg jelöletlen, szennyezett, vagy lejárt élelmiszert vontak ki a forgalomból, és a már kiszállított termékek visszahívását is elrendelték. Az üzem működését, a hibák kijavításáig, azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih - írják a közleményükben.

A videót hanggal nézze!

Az üzemet nem takarították, rendetlenség volt, és higiénikus kézmosásra nem volt lehetőség. Több berendezés szennyezett, pókhálós volt. Többfelé penészedés nyomai látszottak. A mennyezeten lévő világítótestek műanyag burkolata hiányzott.

Az öltözőkben oda nem illő tárgyakat is tároltak, rendetlenség és kosz volt rájuk a jellemző. Az üzem feldolgozó terének nem volt ajtaja, csupán egy szennyezett műanyag szalagfüggöny választotta el az árukiadó résztől. Az ellenőrzés kezdetén két macska is az üzemben volt.

A pékségben nem vezették a nyomon követéshez szükséges dokumentációt.

A cég több kiskereskedelmi egységbe is szállított Budapesten.

Az érintett üzem adatai elérhetők a jogsértés listán. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.