Összevissza beszélt Norbi, megint megbüntették őket

2016.11.25. 11:09

Újra megbüntette az MNB a még a Buda-Cash által a tőzsdére vitt Norbi Update Lowcarb Nyrt-t.

Ezúttal az volt a komoly gond, hogy Norbi még januárban egy interjúban megpróbálta elmagyarázni, hogy a cég gondjai miért is nem lesznek majd gondok a közeljövőben. Csakhogy a tőkepiaci törvény ilyesmi esetekre eléggé védené a befektetőket, hogy például fontos dolgokról a hivatalos helyeken időben értesüljenek. Ne közösségi oldalakat vagy magyar nyelvű interjúkat kelljen esetleg böngészniük, ha érdekli őket a befektetésük pillanatnyi helyzete.

Ez még akkor is is így van, ha történetesen igazat mond a cég egyik vezetője. Norbinál viszont az állapította meg a felügyelet, hogy részvények külföldi tőzsdére történő bevezetésére, a részvényárfolyam jövőbeni alakulására, illetve a külföldi értékesítésből származó árbevételre vonatkozóan

hamis, megalapozatlan, illetve félrevezető állításokat

 mondott egy január 15-i interjújában

Emiatt most 5,5 millió forint büntetést kell fizetnie a cégnek. Az eljárás során súlyosbító tényező volt, hogy így származtatott termékek árát is megmozgathatta Norbi, enyhítő körülmény volt viszont, hogy a cég igyekezett a baj után már együttműködni a hatósággal. Norbiékat egyébként már tavasszal is megbüntették amiatt, hogy a Facebookon vagy sajtóban próbáltak elhinteni piacbefolyásoló információkat.