Rendkívüli sztrájkmenetrend a Lufthansánál

2016.11.28. 17:44
A Lufthansa rendkívüli menetrendet vezet be keddre és szerdára a sztrájk miatt.
  • 2016. november 29., kedd: a Lufthansa Csoport 3.000 járatából 2.184 repül majd; az interkontinentális járatok menetrend szerint közlekednek
  • 2016. november 30., szerda: a Lufthansa Csoport 3.000 járatából 2.110 közlekedik
  • Magyarországon kedden a csoport 23 járatából 7-et érint a sztrájk: nem közlekednek a Budapest - Frankfurt járatok, a Budapest – München útvonalon pedig csak két járat, az LH 1675 és az LH 1681 repül, jelentette be a légitársaság
  • A jelenlegi információk szerint a szerdai München – Debrecen járat menetrend szerint közlekedik.

Vasárnap este a pilóták szakszervezete, a Vereinigung Cockpit (VC) két további napra hirdetett sztrájkot. A Lufthansa az érintett két napra, keddre és szerdára speciális menetrendet tett közzé. Az utasok az LH.com oldalon ellenőrizhetik, hogy a járatuk közlekedik-e. 

A sztrájk kedden valamennyi kontinentális és belföldi járatot, szerdán pedig az interkontinentális járatokat is érinti. November 29-én, kedden a Lufthansa Csoport 3.000 tervezett járatából 2.184 közlekedik majd, míg november 30-án a tervek szerint 2.110 repül, miután a VC szerdára az interkontinentális járatokra is kiterjesztette a sztrájkot. 

A hat sztrájknap több mint 525.000 utast és 4.461 járatot érint. A csoport többi légitársasága, a Eurowings, a Germanwings, a SWISS, az Austrian Airlines, az Air Dolomiti és a Brussels Airlines járatai közlekednek, illetve a Lufthansa Cargo teherszállító vállalat pilótái sem sztrájkolnak.

Az utasok egy alkalommal költségmentesen átfoglalhatják, vagy lemondhatják jegyüket, mindez azokra is vonatkozik, akik a csoport más légitársaságainak Németországból induló, oda érkezők, vagy azon áthaladó járatával utaznak.  

A német belföldi járatokra szóló jegyek ezen kívül a Deutsche Bahn vonalain beváltható voucherre is átválthatók. A légitársaság e-mailben és SMS-ben értesíti azon utasait, akik a foglalást személyes elérhetőségük megadásával végezték. Eddig a Lufthansa mintegy 250.000 utassal lépett kapcsolatba ezeken a csatornákon.