Ágnes
-1 °C
2 °C

Ha nem tudja átvenni a postástól vagy a postán, elég nehéz lesz hozzájutni az Erzsébet-utalványhoz

2016.12.21. 11:44

Már javában kézbesítik a nyugdíjasoknak a karácsonyi tízezer forintos Erzsébet-utalványokat, ám aki nem tudja átvenni sem a postástól, sem a postán, csak külön kérelemmel tud hozzájutni – írja az inforadio.hu.

Az utalványos kézbesítése már elkezdődött, de ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindegyik célba ér majd, és ebben nemcsak az amúgy gyengélkedő posta lehet a hibás. Ha például a címzett nem tartózkodik otthon, akkor a kézbesítő értesítőt hagy a postaládában, és azzal a postán tíz munkanapig vehető át az utalvány.

Viszont ha abból már baj lehet, ha ez alatt a tíz munkanap alatt sem sikerül a nyugdíjasnak átvennie az utalványt és az azt kísérő miniszterelnöki levelet, mert például kórházban tartózkodik vagy otthonától távol, például családi vagy rokoni körben tölti az ünnepeket.

A kormányrendelet szerint a postai kézbesítés eredménytelensége esetén az ismételt kiküldés iránti kérelmet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál kell előterjeszteni, tehát itt kell kérelmeznie a nyugdíjasnak, hogy ugyan, küldjék már el még egyszer neki, mert nem tudta átvenni.

A kérelem benyújtásának jogvesztő határideje 2017. február 28., azaz utána már nem is lehet hozzájutni a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványhoz.