Még ötmilliárddal többe fog kerülni a vizes vb

2016.12.29. 12:25

Kiegészítő kivitelezési munkákra hivatkozva közel ötmilliárd forinttal megemelték a 2017-es budapesti vizes vb-re épülő úszókomplexum költségeit, a fővállalkozói szerződés értéke így nettó 43,36 milliárdra nőtt - szúrta ki a Napi.hu az uniós közbeszerzési tájékoztatóból.

A Garancsi István-féle Market Építő Zrt.-vel kötött fővállalkozói szerződés így nettó 38,5 milliárdról 43,36 milliárd forintra nőtt. A szerződés értéke eredetileg 38,36 milliárd forint volt, amit előbb 38,5 milliárdra, most pedig 43,36 milliárdra emeltek. A közbeszerzési hirdetmény szerint "szükségessé vált a fővállalkozási szerződés kivitelezési feladatainak kiegészítése", de hogy konkrétan mit kell még építenie a Marketnek, az nem derül ki a tájékoztatóból.

A Markettel 2015 májusában állapodott meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. "előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősségre" hivatkozva hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzésen, amelyre két céget hívtak még meg: a Magyar Építő Zrt.-t és a Strabag MML Kft.-t.