Offshore-cégnek adta el Tiborcz jól fekvő ingatlanos cégét

2017.01.04. 08:04

Csak néhány hónapib birtokolta Toborcz István a WHB Ingatlan nevű céget, amely egy közbeszerzéseken sűrűn befutó cégcsoport tagja - írja a Direkt36. A miniszterelnök veje nyár végén szerzett 75 százalékos tulajdonrészt, a cégbírósági iratok szerint azonban november elején már el is adta a ezt egy offshore-cégnek, a Brit Virgin-szigeteken tavasszal bejegyzett Synergy Global Consulting Limitednek.

A magyar cégbírósági iratok szerint a Synergy Global Consulting egy Tóth Csaba nevű férfit bízott meg azzal, hogy a cég képviselőjeként járjon el "a társaság közép-európai régióban folytatandó ingatlan tranzakciói tekintetében, beleértve a WHB Ingatlan Kft. üzletrészének a megszerzését" is. A Direkt36 szerint az aláírások alapján úgy tűnik, ugyanarról a Tóth Csabáról van szó, aki a WHB Ingatlan Kft-nek is ügyvezetője. A férfi egyelőre nem válaszolt a lap kérdéseire, és Tiborcz Istvánt sem sikerült nyilatkozatra bírni az offshore-cég tulajdonosaival és az eladási árral kapcsolatban.

A novemberben eladott cég, aminek birtokában van többek közt egy egymilliárd körüli értékű ingatlan a komáromi ipari parkban, a WHB csoport tagja. A csoport központi cége, a West Hungária Bau Építőipari Kft. 2015-ben 25 milliárd forintos forgalom mellett 2,2 milliárd forintnyi nyereséget termelt, és az utóbbi években sorra nyerte a közbeszerzéseket. Részt vettek a a Várkert Bazár felújításában, az új MTK-stadion építésében, a Tüskecsarnok befejezésében,  dolgoznak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új oktatási épületén, és ők építik   a József nádor téri mélygarázst  is.