16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Kínaiak veszik meg az Invitelt 63 milliárd forintért

2017.01.13. 13:33 Módosítva: 2017.01.13. 15:07

Az Invitel Csoport többségi tulajdonosa megállapodást írt alá a cégcsoport részvényeinek eladásáról a China-CEE Fund magántőke alappal - írja az Invitel közleményében. A felek mintegy 63 milliárd forint nettó vállalati értékben állapodtak meg.

Az ügylet zárása várhatóan az első negyedévben, a szükséges versenyhatósági és részvényesi jóváhagyásokat követően történhet meg. Az Invitel Csoport anyavállalata a Magyar Telecom B.V. (Matel B.V.), amely jelenleg a Mid Europa Partners (MEP) és számos egyéb pénzügyi befektető tulajdona.

A vevő egy 430 millió dollárt kezelő magántőke alap, a China-CEE Fund, amelynek a CEE Equity Partners a befektetési tanácsadója. Az alap a kelet-közép-európai régió egyik vezető pénzügyi befektetője, amelynek 9 befektetése van, a 2014 végén megvásárolt Budapesti Metropolitan Egyetem (korábban Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, BKF) mellett Lengyelországban, Csehországban, Szlovéniában és Bulgáriában vannak energetikai, gyógyszeripari és egyéb ipari befektetései. Az alap legnagyobb befektetője a China Eximbank, és befektetői között van a magyar Eximbank is.

Az 1200 főt foglalkoztató Invitel Csoport éves konszolidált árbevétele mintegy 45 milliárd forint, EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye) 14 milliárd forint. A csoporton belül a lakossági és kisvállalati telekommunikációs piacot az Invitel Távközlési Zrt. szolgálja ki, az Invitech Solutions Zrt. pedig a vállalati IT és távközlési piacon tevékenykedik.  • Hírek
  • Hírek