Nyerges Zsolt elmondta, miért távozott a Közgéptől

2017.01.14. 12:12 Módosítva: 2017.01.14. 12:20

Hétfőn jelent meg a hír, hogy távozik Nyerges Zsolt a 2014-ig Fidesz-közeli, azóta viszont a kormányoldalon ellenségként kezelt Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép elnöki posztjáról (távozott Németh Miklós vezérigazgató is). Nyerges most csak az Indexnek beszélt a távozása okairól és körülményeiről, miután az elmúlt napokban számos híresztelés jelent meg arról a kormánysajtóban, hogy durván összeveszett Simicskával.

„Hallottam már egy-két hülyeséget, de ez a jereváni rádió kategóriája. Bárki találja ki ezeket a sztorikat, nagyon élénk a fantáziája” – mondta az üzletember az Index kérdésére. Az elmúlt napokban több Fidesz-közeli, jellemzően a Habony-médiához tartozó portál írt arról, hogy Simicska és Nyerges durván összeveszett, és utóbbi ezért távozott a szimbolikus jelentőségű nagyvállalat éléről (a cég új elnöke Vida Ildikó korábbi NAV-elnök lett).

Nyerges az Indexnek nemcsak az összeveszésük tényét cáfolta, hanem arról is beszélt, hogy bár a cég menedzsmentjéből távozott, a Közgépnek továbbra is tulajdonosa, és így Simicska üzlettársa marad. „Részvényesként továbbra is nagyon fontos nekem, hogy a vállalat minden szempontból eredményesen működjön. Az életem meghatározó részét a Közgépnél töltöttem, és részvényesként természetes, hogy a cég érdekeit mindig a szemem előtt fogom tartani” – fogalmazott kérdésünkre.

Az üzletember kérdésünkre beszélt arról is, miért távozott valóban a Közgép éléről (a személycseréről kiadott hétfői közleményben csak annyi szerepelt, hogy Nyerges szerint minden vállalásukat teljesítették, így ez a pillanat alkalmas arra, hogy a Közgép stratégiai és operatív vezetését új kezekbe adják). Mint fogalmazott, „egy nagyvállalat irányítása folyamatos figyelmet és rengeteg energiát követel, amit már nem akartam vállalni.

Az az igazság, hogy belefáradtunk az elmúlt évek mindennapi küzdelmeibe.”

A cégvezetés helyett, mint mondta, legfőképp a hobbijainak akar élni. „Régóta vártam azt a pillanatot, amikor többet tudok foglalkozni a kedvenc sportágaimmal. Erre eddig nem volt lehetőségem, de nem véletlenül építettük fel a sportlétesítményeinket.” Most azon fog dolgozni, hogy a hozzá kötődő csapatok még komolyabb utánpótlásbázissá váljanak.  • Tippek
  • Babaváró hitel