Gizella
9 °C
14 °C

Dolgozónként 600 ezer forintért vesz formaruhát a Volánbusz

2017.01.23. 07:34

Indokolatlanul sok pénzt, összesen 8 milliárd forintot szán munkaruhákra a Volánbusz. Mivel 12-13 ezer munkavállaló jogosult formaruhára, ez azt jelenti, hogy fejenként több mint 600 ezer forintot áldoz erre a célra a hét regionális közlekedési központ - írja a Magyar Nemzet.

Egy szett formaruha nagyjából 120 ezer forintba kerül, azaz a jelenlegi létszámot figyelembe véve dolgozónként öt garnitúráról van szó, ami teljesen felesleges – mondta a lapnak Dél-alföldi Közlekedési Szakszervezet vezetője. Hoffmann Antal szerint a beszerzés mértéke még akkor is irreálisan nagy, ha a jövőben sikerül betölteni a cégnél a mintegy hatezer üres álláshelyet. Annál is inkább, mert a Volánbusz által rendelt formaruhák méretre készülnek, és a munkavállalókra szabják azokat.

A közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint 4 ezer télikabátot, 57 ezer nyakkendőt, 110 ezer nadrágot, 114 ezer hosszú és ugyanennyi rövid ujjú inget, továbbá a női alkalmazottak részére több mint 6 ezer blúzt és szoknyát, valamint több mint 3 ezer sálat vásárol a Volánbusz Zrt. A beszerzés nettó értéke 6,370 milliárd: azaz bruttó több mint 8 milliárd forintjába kerül az államnak az ügylet, amit nem európai uniós forrásokból finanszíroz. A pályázat kiírása szerint ráadásul az állami cég fenntartja a jogot, hogy a felsorolt tételekből akár 30 százalékkal többet rendeljen, írja a Magyar Nemzet.

Nem ez az egyetlen furcsaság az utóbbi időben a Volánbusz háza táján: nála tűntek fel például azok a hibridbuszok, amelyek üzemeltetőjével – offshore háttere miatt – a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tavaly szerződést bontott.