Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

3,6 milliárdból régészkedik a West Hungária Bau

2017.01.24. 11:29

A Várbazárt felújító és az új MTK stadiont felhúzó West Hungária Bau készítheti majd elő Kelet-Magyarország útépítéseit - ez derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A cég négy konzorciumi partnerével (a rábapatonai  ArcheoGép Kft.-vel, a bátaszéki Alisca Bau Kft.-vel, a budapesti Ex Voto Kft.-vel és a Leveller Kft.-vel) 3,6 milliárd forintért végezheti majd el az útépítések előkészítő munkáit és tárhatja föl, hogy nincsenek-e régészeti lelőhelyek a tervezett utak vonalán. 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő zrt. által kiírt pályázatot nem is nagyon nyerhette volna meg más, mert az értesítő szerint a munka elvégzésére ez az egy konzorcium tett ajánlatot. 

Az eredetileg győri West Hungária Bau cégcsoport, Paár Attila cége elég jól szerepel az állami közbeszerzéseken, emellett pedig az elmúlt időben sok érdekes üzletben is benne volt:

  • ez a cégcsoport vette meg Tiborcz Istvántól, Orbán Viktor vejétől azt a cégét, amin az tulajdonos volt a közbeszerzéseken szintén nagyon eredményesen induló Elios Zrt-ben.
  • Tiborc emellett tavaly novemberig  társtulajdonos volt a WHB Ingatlan Kft-ben, Paár Attila mellett, 
  • A WHB-nak emellett irányítási joga van a Mészáros Lőrinchez és Szijj Lászlóhoz köthető építőipari cégben, a Magyar Építő Zrt.-ben

A cég legutóbb pedig a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. környékén bukkant fel, aWHB vette meg ugyanis a porcelángyár tartozását, majd erre hivatkozva akarták csődeljárásba kényszeríteni a céget, helyi források szerint azért, hogy aztán majd a WHB szálljon be a Zsolnayba. A gyár tulajdonosa végül kifizette a tartozását, így Paár Attila cége végül nem került a porcelángyár közelébe. 

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft