Tas, Anasztázia
1 °C
8 °C

A budapesti Aria lett a világ legjobb szállodája

2017.01.24. 20:21 Módosítva: 2017.01.25. 00:07

A budapesti Aria Hotel kapta a Világ legjobb szállodája díjat a New Yorkban megrendezett Tripadvisor Travelers' Choice Awards versenyen.

A Budapest belvárosában, a Szent István-bazilika szomszédságában lévő szállodát másfél évvel ezelőtt nyitották meg. A hotel a Library Hotel Collection csoport tagja.

 Hercegprímás utcában lévő luxushotel négy szárnyát egy-egy zenei stílusnak szentelték. A szobák berendezését a Klasszikus, az Opera, a Kortárs zene és a Jazz meghatározó stíluselemei ihlették. Néhány szobát egy-egy zenei legendáról neveztek el, így van külön Maria Callas-, Bob Dylan-, James Brown-, Kodály Zoltán-, Bartók Béla- és Liszt Ferenc-szoba.

Az Operaszárnyban van  Salome-, Carmen-, Pillangókisasszony- és La Traviata-lakosztály is. A vendégek foglalás esetén kedvenc  zenei műfajuk, előadójuk vagy zeneszerzőjuk alapján választhatnak szobát. Minden szobát és lakosztályt a nemzetközileg elismert Joseph Blecha karikatúrái tesznek egyedivé. Az épületben egy  Harmony Spa-nak nevezett luxusfürdő is található.  

A hotelbe most 221-833 euró közötti összegért  lehet szobát foglalni, azaz két ember egy éjszakára kb. 68-258 ezer forint közötti összegért tud megszállni itt.