Gyanúsított a volt Eximbank-vezér a Lánchíd Palota kibérlésével kapcsolatban

2017.01.24. 08:59

Gyanúsítottként hallgatta ki Nátrán Rolandot, az Eximbank volt vezérigazgatóját és a Nemzetgazdasági Minisztérium volt helyettes államtitkárát a Nemzeti Nyomozó Iroda - írja az Mno.hu.

Nátrán az Eximbank vezetőjeként írta alá a Lánchíd Palota kibérlésére kötött megállapodást, ami miatt a bank új vezetése feljelentést tett. Az ügy másik gyanúsítottja Nobilis Kristóf nagyvállalkozó, akinek az érdekeltségébe tartozik az az ingatlan, amit az Eximbank kibérelt.

Az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt indult nyomozás. Az Eximbank azért perli a Nobilis érdekeltségébe tartozó társaságot, mert álláspontja szerint feltűnően értékaránytalan módon adta számukra bérbe a Duna-parti ingatlant. A felperes szerint Nátrán vezérigazgatósága idején Nobilis közbenjárhatott annak érdekében, hogy az Eximbank az új székhelyéül a Clark Ádám téri épületet válassza.

A Fővárosi Törvényszék tavaly év végén már hozott nem jogerős ítéletet az ügyben, ebben alaptalannak találta az Eximbank keresetét. Nátrán ügyvédje szerint a rendőrség egy alapvető büntetőjogi tévedésre alapozza a gyanúsítást. Nobilis ügyvédje arra hivatkozik, hogy első fokon a bíróság már kimondta az eljárás alapján képező állításokról, hogy nem igazak.