Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ujjbecsípős strandszéket hív vissza az IKEA

2017.01.24. 08:20

Az IKEA arra kér mindenkit, hogy amennyiben 2017 előtt vásárolt Mysingsö strandszéket, hozza vissza a terméket a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát – derül ki a cég közleményéből.

Az IKEA öt olyan esetről tud, amikor a székek összedőltek: mind az öt esetben ujjsérülés történt, ebből három baleset körömsérüléssel járt (a balesetek Finnországban, Németországban, az Egyesült Államokban, Dániában, illetve Ausztráliában történtek). A strandszékeket a levehető huzatuk mosása után helytelenül szerelték újra össze, de mivel ilyenkor komoly kockázatot jelent, hogy a felhasználó leesik a székről vagy becsípődik a keze, az IKEA a termék visszavonása mellett döntött.

A strandszék egyébként az összes vonatkozó mechanikai, anyag- és kémiai teszten gond nélkül átment, de a cég a balesetek miatt megváltoztatta a szék szerkezetét, hogy csökkentse a helytelen összeszerelés és az abból fakadó balesetek előfordulásának kockázatát. Az új dizájnnal készült székek várhatóan 2017 februárjától kerülnek boltokba.

A termékek cseréjéhez, illetve a teljes vételár visszatérítéséhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk bemutatása. Az IKEA elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!