16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Visszatér a 20 szálas cigis doboz

2017.01.27. 07:56

Több mint 10 évvel ezelőtt történt meg a dohányosokkal, hogy a dohánygyárak egy cigivel lehúzták őket és ugyanakkora dobozba elkezdtek 20 helyett csak 19 szál cigarettát tölteni. Ennek a korszaknak viszont vége, mert egy uniós irányelv szerint idén már nem lehet húsznál kevesebb cigarettát egy dobozba tenni. 

A Magyar Idők pénteki számában nyilatkozó Orosz Zoltán, a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének elnöke azt mondta, az irányelv értelmében idén már nem lehet 19 szálas dobozt gyártani, árulni pedig május 20-ig lehet, már ha addig nem fogynak el mindenhonnan a tavalyi készletek. Hogy emiatt emelnek-e majd árat a dohánygyártók, azt Orosz Zoltán nem volt hajlandó elárulni.

A lap viszont azt írja, hogy bár egyesek szerint a plusz egy szál miatt drágulni fog a cigi, mások szerint a 20 szálas doboz visszatérésével elindulhat valamilyen árverseny a dohánygyárak között. A január 1. óta gyártott dobozokon ugyanis nincs rányomtatva az ár, azt így hetente kétszer is változtathatják a gyártók. Hogy éppen mennyibe kerül egy-egy doboz, azt legbiztosabban a NAV honlapjáról lehet megtudni.  • Tippek
  • Hírek