Jobb a Burger King krumplija, mint a McDonald's-é

2017.01.30. 15:32

Megvizsgálta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, hogy élelmiszer-biztonsági szempontból rendben van-e a sültkrumpli a Burger King, a McDonald's, a KFC és a Belfrit éttermeiben, és az derült ki, hogy nagyjából minden rendben van.

A Nébih ellenőrei egy budapesti bevásárlóközpontban tartottak ellenőrzést. Egyik helyen sem tártak fel kirívó élelmiszerbiztonsági hibát, és a szakemberek mindenütt a gyorséttermeknél jellemző, egységes szabályozottságot és fegyelmet tapasztaltak a Nébih közleménye szerint.

A sültkrumpli készítésekor nagyon fontos a sütőzsiradék minősége és felhasználásának módja, mert például túlhevítés hatására káros anyagok, úgynevezett poláros komponensek képződnek. Az élelmiszerbiztonsági felügyelők ezért mintát vettek a sütőolajból mind a négy étteremben, és mindent rendben találtak ebből a szempontból.

Három helyszínen használtak gyorsfagyasztott, elősütött hasáb vagy szalmaburgonyát (Burger King, KFC, McDonald's), a negyedik helyen pedig elősütött alapanyaggal dolgoztak. Az ellenőrzések idején egyik üzletben sem magyar előállítású burgonyát használtak fel.

A gyorséttermi sültkrumplik esetében érdekes kérdés a sótartalom. A megvizsgált sült krumplik közül a legtöbb sót a McDonald's terméke tartalmazza nyilvántartások alapján, amit a mérések is igazoltak. Ezt követi a Burger King, majd a KFC sült krumplija. A BelFrit termékénél választható, hogy sózva vagy sózás nélkül kérjük a terméket.

forrás: Nébih
forrás: Nébih

A kedveltségi kóstoláskor laikus vásárlók tesztelték a termékeket. Pontozták a sült krumplik ízét, illatát, állományát, színét és alakját. Ennek alapján a legkedveltebb a Burger King terméke lett, második a BelFrit, míg harmadik helyen a McDonald's sült krumplija végzett. A sort a KFC terméke zárta. A Nébih Szupermenta blogjának tesztről szóló posztját ide kattintva lehet elolvasni.

Ön szerint melyik a legjobb krumpli ezek közül?