Turistalátványosság lehet a kocsordi atomobjektumból

2017.01.31. 12:19

Eladó az első magyar internetes mém tárgya, a kocsordi atombunker, a kultikussá vált "objektumban" pedig az önkormányzat is lát potenciált. A Szabolcsi-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon Fogarasi Árpád  lakos a 80-as évek óta építgeti a "kozmikus becsapódás ellen" is védő betonbunkerét, amelyet nem ő, hanem az első magyar internetes sztár, Szalacsi Sándor tett halhatatlanná. 

Fogarasi annak idején a bunkerével bejárta a magyar médiát a Friderikusz Show-tól a Fókuszon át az Indexig. Az építkezés viszont pénzhiány miatt leállt, most pedig a Hír Tv tudósítása szerint eladóvá is vált a magánbunker.

A község polgármestere pedig lát abban fantáziát, hogy az önkormányzat vegye meg az objektumot

Kocsord polgármestere az önkormányzat honlapjára kitett közleményében azt írja,  látna turisztikai lehetőségeket abban, hogy az önkormányzat megvásárolja a faluban évtizedek óta épülő atombunkert, de erről a képviselő-testületnek kell majd döntenie. "Az önkormányzat képviselő-testülete még nem tárgyalta az "objektum" megvásárlását, így egyelőre nem aktuális az ingatlan megvásárlása a kocsordi önkormányzat részéről" - írja Földi István.