Visszavonulót fújt a budavári önkormányzat a Zsidai-ügyben

2017.01.31. 14:22

Tavaly év végén még nekiment az I. kerület önkormányzata a Zsidai Zoltán Roy éttermeit ellátó központi konyhának, amely a kerület vezetése szerint illegálisan működött hónapokon át,  viszont úgy tűnik, mostanra kibékültek a felek. Ahogy arról korábban írtunk, a Zsidai-csoport éttermenek központi konyháját több hatóság is sújtotta:

  • a többek között Jamie Oliver éttermébe is főző központi konyhát lejárt alapanyagok és más szabálytalanságok miatt megbírságolta a Nébih,
  • az önkormányzat szerint pedig a konyha használati engedély nélkül működött az önkormányzattól bérelt ingatlanban, ami miatt többször figyelmeztették a céget, majd felmondták Zsidaiékkal a bérleti szerződést. 

A kormányzati körökben jó kapcsolatokkal rendelkező Zsidai cége megfellebbezte a Nébih nem jogerős határozatát, az önkormányzat állításait pedig hazugságnak nevezte egy közleményében. A helyzet viszont úgy tűnik, nem mérgesedett el tovább, az önkormányzat ugyanis a Hvg.hu kérdésére azt közölte, hogy decemberben egyeztettek a Zsidai-csoporttal, ennek eredményeképpen pedig még tavaly decemberben újra megkötötték a bérleti szerződést, januárban pedig a konyha megkapta a használatbavételi engedélyt is.