Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Az NGM szerint nem lesz leépítés a NAV-nál

2017.02.02. 20:05

Nem lesz létszámleépítés a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére. A Magyar Nemzet csütörtökön arról írt, hogy értesülésük szerint az idén újabb, akár kétezer fős leépítés is várható a NAV-nál. A tárca azonban azt állítja: nincs ilyen terv.

A válaszuk szerint egyrészt a 16 hónapja tartó létszámstopnak köszönhetően már csak 19 500-an dolgoznak adóhivatalnál, míg tavaly januárban még 21 300-an voltak. Azt is hozzátették, hogy a magyar adó- és vámhivatal uniós összehasonlításban az egyik legtöbb feladatkörrel bíró szervezet, és ezeket a feladatokat csak megfelelő számú és szakképesítésű dolgozóval lehet ellátni.

A Magyar Nemzet arról is írt, hogy információik szerint Bakonyi Tibor, az informatikai főosztály vezetője távozott a NAV-tól, Suller György Attila sajtófőnököt pedig leváltották. Ezzel kapcsolatban a minisztérium azt közölte, hogy Bakonyi és Suller munkájára február 1-jétől más munkakörben számít a NAV.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?