Judit
2 °C
7 °C

Durva leépítés jöhet a NAV-nál

2017.02.02. 12:58

Idén újabb, akár kétezer fős leépítés is várható a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál – értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint ennek fő oka, hogy 2017-ben a költségvetési törvény alapján mintegy 50 millió forinttal kevesebb jut bérekre, miközben a tavaly bevezetett életpályamodell csak a tavalyi év második felében hétmilliárdos többletkiadást jelentett. További ötmilliárd forinttal kevesebb pénz jut az úgynevezett mozgó bérre, amit akkor kaphatnak a NAV-osok, ha sikerül beszedniük a költségvetésben előírtakat.

2016-ban a NAV-nál a létszám az év eleji 22 442 főről év végére 19 500 főre apadt a Magyar Nemzet értesülése szerint. Február elején volt egy 1100 fős, előre beharangozott leépítés, ami után a többiek a jelek szerint menekülőre fogták. 2016 szeptemberében Tállai András, a NAV vezetője 20 500 munkatársról beszélt, vagyis azóta havonta 200-300 munkatárs hagyja el a NAV-ot, mostanra már sok adórevizor, végrehajtó hiányozhat a rendszerből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?