16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Emelni akarják a kenyér árát

2017.02.02. 17:58

Elkerülhetetlen a kenyér árának emelése: ezt a Magyar Pékszövetség jelentette be egy Budapesten rendezett megbeszélés után, ahol a sütőipar szereplői találkoztak a kiskereskedelmi áruházláncokkal. A találkozón részt vett Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is, olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Szilágyi Péter, a Magyar Pékszövetség tanácsadója szerint a sütőipari vállalkozások helyzete évek óta tarthatatlan, árbevétel-arányos bruttó jövedelmezőségük két százalék körül alakul, így pedig lehetetlen korszerűsíteni.

Az is elhangzott, hogy az EU-ban csak Bulgáriában alacsonyabb a kenyér ára. Magyarországon átlagosan 0,88 euróba kerül egy kiló, míg az EU-s átlag 2,1 euró.

A megbeszélésre az összes kiskereskedelmi áruházláncot meghívták, de csak a CBA, a Coop és a Tesco jött el. A láncok képviselői azt mondták, hogy megértik a problémákat és nyitottak a tárgyalásokra.

A kenyér árának emelése már egy ideje napirenden van, novemberben arról írtunk, hogy akár 30 százalékos emelés is jöhet.



  • Hírek
  • Hírek