Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

40 ezres béremelést kérnek az Audinál

2017.02.04. 10:44

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) szerint nem elég a gyár idei évre és 2017-re vonatkozó 30-30 ezer forintos béremelési ajánlata, ezért 40-40 ezer forintos havi alapbéremelést kérnek az Audi-gyártól - írja az Napi.hu az AHFSZ közleményére hivatkozva.

Ezen kívül azt kérik, hogy 2017-ben fejenként évi 600 ezer, 2018-ben pedig 620 ezer forintos béren kívüli juttatásban részesüljenek a gyár dolgozói.

Az AHFSZ bízik abban, hogy sikerül megegyezni a gyárral, és a kétszer 40 ezer forintos béremelést magában foglaló ajánlat szerintük egy elfogadható kompromisszum lehet a gyár számára. Azt írják közleményükben, hogy folytatják a tárgyalásokat egy esetleges újabb sztrájk feltételeiről, ám ebben markáns nézetletérés van a munkáltató és az érdekképviselet között. 

A győri Audi-gyárban már hetek óta tart a bérvita, az AHFSZ a múlt csütörtökön kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott a gyárban. A bértárgyalás következő fordulója hétfőn lesz.