Judit
2 °C
7 °C

A németek is csúnyán belerúgtak Trumpba

2017.02.07. 15:23 Módosítva: 2017-02-07 15:26:54

Trump hatalommegszállott családi vállalkozó, akinek semmi köze a szociális piacgazdasághoz

– fogalmazott szokatlanul keményen a német külkereskedelmi szövetség, a BGA vezetője, Anton Börner a Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámolója alapján.

Szerinte a választási győzelemmel Trump az „álomcégéhez” jutott hozzá, és az USA-t is vállalatként akarja majd irányítani, az én mindig nyerek mottója alapján. Ezzel viszont

az ész, a logika és a kompromisszumkészség nehezen fog boldogulni.

A német export rekordév elé nézhet, az elemzők szerint 2,5 százalékkal, 1235 milliárd euróra (383 ezer milliárd forintra) nőhet a kivitelük. Azonban ez csak előrejelzés, és Börner szerint a kockázatok erősen növekedtek.

Trump ígéretei és első lépései különösen veszélyesnek tűnnek a német exportőrök számára, és általában véve az egész német gazdaságban komoly károkat okozhat, ha az amerikai elnök nekimegy a külföldi cégeknek és a szabadkereskedelemnek.

Börner emellett világos szavakat vár a politikától és a gazdaságtól is Trump felé, hiszen ő a bonyolult rendszerekkel nem tud mit kezdeni. Németországnak ezért Európában, Ázsiában, Latin-Amerikában és Kanadában is szövetkeznie kell az exportban erős vállalatokkal, politikailag és gazdaságilag is.

Erősnek és magabiztosnak kell lennünk. Ez az egyetlen, amiből egy Trump-féle vállalkozó ért. Érezni fogod a könyörtelen versenyt

– üzent Trumpnak a német vezető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?