Egykilós volt a 2,5 kilós krumpli

2017.02.07. 14:15

Olyan felfedezésre jutott a Nébih, ami alapján lehet, hogy mindent újra kell gondolnunk arról, amit eddig megismertünk a világról és a formális logikáról. Vagy pedig nem sikerült tökéletesre az árujelzés egy krumplinál.

A Nébih az utóbbi mellett döntött, amikor azt találta, hogy egy nettó 2,5 kilós fagyasztott krumplira a termék másik oldalán már csak nettó egy kilót jeleztek. A hivatal ugyanis nem állt le a krumpliteszteléssel, most a fagyasztott hasábburgonyákat vizsgálták, az eredményeket xls-ben itt töltheti le.

Összességében nagyjából rendben is voltak a vizsgált krumplik, kivéve az Aro, a Sunny Fries és a Favorita termékei, mivel ezekben túl foltos krumplik voltak. Ettől nem lesz bajunk, csak nem finomak, a forgalmazókat pedig megbírságolták egyenként félmillió forintra. Egyébként inkább csak jelölési hibák fordultak elő.

Nézze, ahogy sült krumplit tesznek a szájukba ezek a tesztelők! És ez még nem minden!

Volt pontozásos kedveltségi verseny is szószokkal megbolondítva, ahol a vietnami veterán szenátortól teljesen független McCain fagyasztott krumpli lett a legjobb, szorosan követve a Spar és a Metro saját márkás termékei által.  A legrosszabb ízű a Favorita lett volna, de az a foltossága miatt igazából ki is esett a versenyből.